Skip to main content

Marmeren eettafels: een stijlvolle toevoeging aan jouw interieur

Een marmeren eettafel is niet alleen een meubelstuk, maar een symbool van verfijning en klasse in elke woonruimte. Ontdek hieronder waarom een marmeren eettafel een uitstekende keuze is voor jouw interieur.

Marmeren eettafel kopen

Voordelen van een marmeren eettafel

 1. Duurzaamheid: Marmer is een natuurlijk gesteente dat zeer duurzaam is en lang meegaat. Het kan generaties lang meegaan zonder zijn schoonheid te verliezen, mits het goed wordt onderhouden.
 2. Luxe uitstraling: Marmer staat bekend om zijn elegante en luxe uitstraling. Een marmeren eettafel voegt direct een vleugje klasse en stijl toe aan elke eetruimte. Het kan het middelpunt van de kamer worden en een gevoel van verfijning creëren.
 3. Hittebestendigheid: Marmer is van nature hittebestendig, wat betekent dat het bestand is tegen hoge temperaturen zonder te beschadigen. Je kunt warme gerechten rechtstreeks op de tafel plaatsen zonder je zorgen te maken over beschadiging van het oppervlak.
 4. Gemakkelijk schoon te maken: Marmer is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Een milde reiniger en een zachte doek zijn meestal voldoende om vlekken en vuil te verwijderen. Het is echter belangrijk om gemorste vloeistoffen onmiddellijk op te vegen om vlekken te voorkomen.
 5. Veelzijdigheid: Marmeren eettafels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en afwerkingen, waardoor je talloze opties hebt om uit te kiezen die passen bij je persoonlijke smaak en interieurontwerp.
 6. Uniekheid: Elk stuk marmer is uniek vanwege de natuurlijke aderen en patronen die inherent zijn aan het gesteente. Dit betekent dat je een marmeren eettafel hebt die echt one-of-a-kind is en een karakter en charme toevoegt aan je huis.
Marmeren eettafel bruin
Wat zijn de verschillende soorten kleuren en afwerkingen voor jouw marmeren eettafel?

Kleuren marmer

Carrara Marmer

Wit marmer

Een klassieke en tijdloze keuze, wit marmer wordt vaak gewaardeerd vanwege zijn heldere en verfijnde uitstraling. Het kan variëren van zuiver wit tot lichtgrijs en heeft doorgaans subtiele grijze of zwarte aders. Een veel voorkomende soort is Carrara marmer, afkomstig uit Italië, dat bekend staat om zijn helder witte kleur en subtiele grijze aders.

Zwart marmer

Zwart marmer

Zwarte marmeren eettafels stralen een gevoel van luxe en moderniteit uit. Ze variëren van diepzwart tot donkergrijs en kunnen aders hebben in wit, grijs of goud, wat zorgt voor een dramatische en elegante uitstraling. Nero Marquina, afkomstig uit Spanje, is een veelvoorkomende zwarte marmeren soort, gekenmerkt door zijn diepzwarte kleur en witte aders.

Emperador marmer

Bruin marmer

Bruin marmer straalt warmte en natuurlijkheid uit en is ideaal voor een gezellige eetruimte. Het varieert van lichtbruin tot diep chocoladebruin en kan aders hebben in crèmekleurige, beige of gouden tinten. Emperador marmer, afkomstig uit Spanje, is een bekende bruine marmeren soort met een warme bruine kleur en aders in verschillende tinten crème, beige en goud.

Groen marmer

Groen marmer

Groen marmer brengt een vleugje frisheid en natuurlijkheid in de eetruimte. Het varieert van zachte pasteltinten tot rijke en diepe groentinten en kan aders hebben in wit, grijs of zelfs roze, wat zorgt voor een unieke en levendige uitstraling. Verde Guatemala marmer is een veelvoorkomende groene marmeren soort met een diepgroene kleur en aders in wit, grijs of goud.

Afwerkingen:

 1. Gepolijst: Een glanzende afwerking die het natuurlijke patroon en de kleuren van het marmer versterkt, waardoor het een luxe uitstraling krijgt.
 2. Gezoet: Een matte afwerking die een zachte en subtiele uitstraling biedt, perfect voor een meer ingetogen en eigentijdse esthetiek. Deze afwerking is ook minder gevoelig voor vingerafdrukken en vlekken.
 3. Gebeiteld: Een rustieke afwerking waarbij het oppervlak van het marmer bewust ruw wordt gelaten, waardoor het een organische en textuurrijke uitstraling krijgt die perfect is voor een meer traditionele of landelijke inrichting.
 4. Gebrand: Een afwerking waarbij het marmer wordt blootgesteld aan hoge temperaturen, waardoor het oppervlak ruw en textuurrijk wordt met een verouderde uitstraling. Dit creëert een unieke en karaktervolle uitstraling die perfect is voor een rustieke of industriële inrichting.
 5. Antiek: Een afwerking die het marmer een verouderde en versleten uitstraling geeft, vaak met subtiele krassen en onregelmatigheden om een gevoel van geschiedenis en karakter toe te voegen, wat perfect is voor een vintage of klassieke esthetiek.

Vormen marmeren eettafels

Er zijn verschillende soorten marmeren eettafels om uit te kiezen.

Marmeren-eettafel-rond-zwart

Ronde eettafels

Voor een gezellige en intieme sfeer zijn ronde marmeren eettafels perfect geschikt, ideaal voor informele diners.

Marmeren-eettafel-zwart-goud

Rechthoekige eettafels

Creëer een gevoel van ruimtelijkheid met een rechthoekige marmeren eettafel, ideaal voor formele eetkamers.

Marmeren-eettafel-ovaal-groen

Ovale eettafels

De ovale vorm biedt een perfecte balans tussen elegantie en functionaliteit, waardoor het een veelzijdige keuze is voor verschillende ruimtes.

Advies bij het kopen van een marmeren eettafel

Bij het kopen van een marmeren eettafel zijn er enkele belangrijke overwegingen om rekening mee te houden:

 1. Kwaliteit van het marmer: Let op de kwaliteit van het marmeren blad, zorg ervoor dat het van hoogwaardig massief marmer is gemaakt voor optimale duurzaamheid.
 2. Onderstel: Kies een onderstel dat past bij je persoonlijke smaak en de algehele esthetiek van je interieur, of het nu gaat om stalen, houten of andere materialen.
 3. Afmetingen: Bepaal de juiste afmetingen van de eettafel op basis van de beschikbare ruimte in je huis en het aantal personen dat er regelmatig aan zal dineren.
Marmeren eettafel kopen

Veelgestelde vragen over een marmeren eettafel

Hoe kan ik de beste marmeren eettafel kiezen voor mijn interieur?

 • Bepaal de afmetingen van je eetruimte: Meet de beschikbare ruimte om te bepalen welke afmetingen en vormen het beste passen bij jouw interieur. Dit helpt je bij het kiezen van een tafel die proportioneel en functioneel is in de ruimte.
 • Kies de juiste vorm: Overweeg welke vorm het beste past bij je eetruimte en behoeften. Rechthoekige, vierkante en ronde marmeren eettafels bieden verschillende esthetische en praktische voordelen. Ronde tafels kunnen bijvoorbeeld beter werken in kleinere ruimtes.
 • Selecteer de juiste marmer soort: Er zijn verschillende soorten marmer, elk met hun unieke uitstraling en eigenschappen. Kies een marmer soort die past bij je stijl en onderhoudsbehoeften.
 • Let op de kwaliteit van het marmer: Controleer de afwerking en dikte van het marmer. Hoogwaardige afwerkingen en dikker marmer zijn vaak duurzamer en aantrekkelijker.
 • Overweeg maatwerk: Voor een unieke en perfect passende tafel kun je kiezen voor maatwerk. Dit geeft je de mogelijkheid om specifieke wensen en eisen door te voeren in het ontwerp.

Hoe onderhoud je een marmeren eettafel?

 • Maak de tafel schoon na gebruik: Dit is de meest effectieve manier om je marmeren tafel in goede staat te houden. Gebruik een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel om dagelijks vuil en morsen te verwijderen.
 • Gebruik specifieke reinigers: Voor een grondige reiniging kun je Lithofin Vuiloplosser gebruiken. Giet een beetje van het middel op het oppervlak, verdeel het direct met een vochtige doek en laat het even inwerken voordat je het afveegt.
 • Voorkom vlekken: Marmer is gevoelig voor zuren zoals citroensap, azijn en wijn. Vermijd direct contact met deze stoffen om vlekken te voorkomen.
 • Bescherm het oppervlak: Gebruik onderzetters en placemats om krassen en hittebeschadiging te voorkomen. Dit helpt de levensduur van je tafel te verlengen.
 • Vermijd schurende schoonmaakmiddelen: Gebruik geen schurende middelen of harde borstels, omdat deze het marmer kunnen beschadigen.

Hoe verplaats je een marmeren eettafel?

 • Voorbereiden: Zorg ervoor dat je voldoende hulp hebt. Een marmeren tafel is zwaar en lastig alleen te verplaatsen.
 • Gebruik beschermende materialen: Plaats dekens, schuim of vilt onder de tafelpoten om zowel de tafel als de vloer te beschermen tegen krassen.
 • Optillen, niet schuiven: Til de tafel altijd op in plaats van deze over de vloer te schuiven om schade te voorkomen. Til met je benen en niet met je rug om blessures te voorkomen.
 • Gebruik hulpmiddelen: Overweeg het gebruik van meubelhondjes of transportkarren voor extra ondersteuning en om het gewicht beter te verdelen.
 • Bescherm je vloer: Leg bescherming, zoals karton of plastic folie, op de vloer van het pad waarlangs je de tafel verplaatst om krassen of deuken te vermijden.
 • Verplaats met beleid: Werk langzaam en methodisch, en zorg ervoor dat iedereen die helpt, weet wat ze doen om ongelukken te voorkomen.

Met deze tips ben je goed op weg om de perfecte marmeren eettafel te vinden die past bij jouw stijl en behoeften.

Aangesloten webshops