Skip to main content

Marmeren tafels kunnen een elegante touch aan je interieur geven, maar ze kunnen ook je vloer beschadigen als ze niet op de juiste manier worden behandeld. In dit artikel bespreken we hoe je je vloer kunt beschermen tegen krassen veroorzaakt door een marmeren tafel.

Ronde-marmeren-tafel-wit

Hoe zwaar weegt een marmeren tafel?

Marmer is een dicht en zwaar materiaal, dus een marmeren tafel kan behoorlijk wat gewicht hebben. Afhankelijk van de grootte en dikte van de tafel, kan het gewicht variëren van enkele honderden tot duizenden kilo’s. Het is belangrijk om te weten hoe zwaar je tafel is om ervoor te zorgen dat je vloer het gewicht kan dragen en om voorzorgsmaatregelen te nemen bij het verplaatsen ervan.
Hoe voorkom je krassen in je vloer?

Om krassen op je vloer te voorkomen, zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen:

  • Plaats vilt- of rubberen vloerbeschermers onder de poten van de marmeren tafel om direct contact met de vloer te vermijden.
  • Gebruik een tafelkleed of placemats om een barrière te creëren tussen de tafel en de vloer.
  • Regelmatig schoonmaken en polijsten van de marmeren tafel om scherpe randen te voorkomen die krassen kunnen veroorzaken.
Vloerbeschermer kopen
Ovale-marmeren-eettafel-wit

Hoe verplaats je een marmeren eettafel?

Bij het verplaatsen van een marmeren eettafel is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan om zowel de tafel als de vloer te beschermen:

  • Til de tafel voorzichtig op om te voorkomen dat de poten over de vloer schrapen.
  • Gebruik meerdere mensen om het gewicht gelijkmatig te verdelen en let op je rug bij het tillen van zware tafels.
  • Plaats een beschermende onderlegger of deken onder de tafel om krassen op de vloer te voorkomen tijdens het verplaatsen.

Met deze tips kun je genieten van de schoonheid van je marmeren tafel zonder je zorgen te maken over schade aan je vloer.

Aangesloten webshops