Skip to main content

Marmeren tafels zijn prachtige en duurzame stukken die een vleugje elegantie toevoegen aan elk interieur. Echter, zelfs met de beste zorg kunnen krassen optreden. In dit artikel bekijken we hoe krassen ontstaan, hoe je ze kunt voorkomen en hoe je ze effectief kunt herstellen.

Ronde-marmeren-eettafel-schoonmaken

Hoe ontstaan krassen in een marmeren tafel?

  1. Slijtage: Dagelijkse activiteiten zoals het schuiven van voorwerpen kunnen microkrassen veroorzaken, die zich in de loop van de tijd opbouwen.
  2. Chemische reacties: Zure stoffen zoals citroen of azijn kunnen het oppervlak van marmer aantasten, waardoor het gevoeliger wordt voor krassen.
Hoe voorkom je krassen in een marmeren tafel?

  1. Gebruik onderzetters en placemats: Leg onderzetters onder glazen en placemats onder borden om direct contact met het marmer te vermijden.
  2. Regelmatig reinigen: Verwijder stof en vuil met een zachte doek en gebruik een pH-neutraal reinigingsmiddel om het oppervlak te beschermen.
Vloerbeschermer kopen
Ovale-marmeren-eettafel-wit

Hoe herstel je krassen in een marmeren tafel?

  1. Schuur en polijst: Gebruik fijn schuurpapier om de krassen voorzichtig weg te schuren en polijst het oppervlak vervolgens met een marmerpolijstmiddel.
  2. Professionele hulp: Voor diepere krassen is het raadzaam om een professionele marmerhersteller in te schakelen voor het beste resultaat.
Bestel marmer hersteller

Met deze tips kun je de schoonheid van je marmeren tafel behouden en eventuele krassen effectief aanpakken.

Aangesloten webshops