Skip to main content

Marmeren tafels zijn prachtige en elegante toevoegingen aan elk interieur. Om hun glans en schoonheid te behouden, is het essentieel om ze op de juiste manier schoon te maken en te onderhouden. In dit artikel bespreken we de beste methoden om je marmeren tafel schoon te maken, wat je absoluut moet vermijden en hoe vaak je deze moet behandelen om de levensduur te verlengen.

Marmeren-eettafel-schoonmaken

Welke middelen gebruik je om een marmeren tafel schoon te maken?

  1. Zachte doeken: Gebruik altijd zachte, niet-schurende doeken zoals microvezel of katoen om krassen op het marmer te voorkomen. Bestel hier de microvezel doeken.
  2. Mild reinigingsmiddel: Maak een oplossing van lauwwarm water en een milde, pH-neutrale zeep om het marmer voorzichtig schoon te maken. Vermijd agressieve chemicaliƫn zoals azijn, soda en chloor, omdat deze het marmer kunnen beschadigen

Wat mag je niet gebruiken om schoon te maken?

  1. Zure of bijtende stoffen: Vermijd het gebruik van azijn, citroen, of andere zure reinigingsmiddelen, omdat deze het marmer kunnen etsen en beschadigen.
  2. Schurende reinigingsmiddelen: Harde schuurmiddelen zoals staalwol of schuursponsjes kunnen krassen veroorzaken en het oppervlak beschadigen. Wees voorzichtig bij het kiezen van reinigingsproducten en vermijd alles wat te schurend is.
Ronde-marmeren-eettafel-schoonmaken

Hoe vaak moet je een marmeren tafel behandelen?

  1. Dagelijkse reiniging: Veeg dagelijks stof en vuil weg met een zachte doek om te voorkomen dat vuildeeltjes krassen veroorzaken op het marmeren oppervlak.
  2. Periodiek onderhoud: Behandel je marmeren tafel eens per week met een vochtige doek en een mild reinigingsmiddel om vuil en vlekken te verwijderen.
  3. Jaarlijkse impregnatie: Het is belangrijk om je marmeren tafel jaarlijks te impregneren met een hoogwaardig impregneermiddel om het oppervlak te beschermen tegen vlekken en beschadigingen.

Door deze eenvoudige richtlijnen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je marmeren tafel er altijd prachtig uitziet en zijn natuurlijke glans behoudt.

Aangesloten webshops