Skip to main content

Als het gaat om het toevoegen van een vleugje klasse en verfijning aan je interieur, is wit marmer een blijvend populaire keuze die altijd in de mode blijft. Maar wist je dat er verschillende soorten wit marmer zijn, elk met hun eigen unieke kenmerken, uitstraling en prijs?

Laten we eens duiken in de wereld van wit marmer en de populaire soorten zoals Bianco carrara, Volakas White, Arabescato en Calacatta Gold verkennen.

Bianco-carrara-marmer

Bianco carrara €-€€

Bianco carrara marmer is misschien wel een van de bekendste en populairste soorten wit marmer. Het wordt gewonnen in de regio Carrara in Italië en staat bekend om zijn lichte grijsachtige tint en fijne aderpatronen. Een voorkomende imperfectie in deze steensoort is Taroli. Dit zijn witte putjes van 1-2mm in diameter. 

Bianco carrara komt in verschillende soorten ‘wit-kwaliteiten’ getypeerd met een letter. Carrara D heeft het minste wit en is het goedkoopst. Carrara A is het witste type marmer en is ook de duurste in zijn soort. 

Carrara marmer wordt vaak gebruikt in sculpturen, gebouwen en interieurontwerp vanwege zijn veelzijdigheid en tijdloze schoonheid. Een Carrara marmeren tafel voegt een vleugje Italiaanse elegantie toe aan elke ruimte en past perfect bij zowel moderne als traditionele inrichtingsstijlen.
Volakas White marmer

Volakas White €€

Volakas White marmer staat bekend om zijn heldere witte kleur en subtiele grijze aderpatronen. Het wordt gewonnen in Griekenland, met name in de regio Volakas, en staat bekend om zijn elegantie en tijdloze uitstraling. Dit type marmer wordt vaak gebruikt voor vloeren, wandbekleding en natuurlijk tafelbladen. De combinatie van het heldere witte oppervlak en de zachte aderen geeft Volakas White marmer een verfijnde en luxueuze uitstraling die perfect past bij zowel moderne als klassieke interieurs. Volakas White en Bianco Carrara lijken op elkaar.

Arabescato

Arabescato €€€

Arabescato marmer wordt ook gewonnen in Carrara, Italië, maar onderscheidt zich door zijn opvallende aderpatronen en levendige contrasten tussen wit en grijs. Dit marmer heeft een dramatische uitstraling en wordt vaak gebruikt voor accentwanden, vloeren en tafelbladen. Een Arabescato marmeren tafel voegt een uniek en artistiek element toe aan je interieur en kan dienen als een echte blikvanger in elke ruimte. Qua prijsklasse zit dit goed boven bijvoorbeeld Bianco Carrara en Volakas white.

Calacatta Gold

Calacatta Gold €€€€

Calacatta Gold marmer is de belichaming van luxe en elegantie. Het wordt gewonnen in de Apuaanse Alpen in Italië en staat bekend om zijn helder witte kleur en opvallende gouden aderpatronen. Dit type marmer wordt beschouwd als een van de meest exclusieve en gewilde soorten wit marmer vanwege zijn zeldzaamheid en schoonheid. Een Calacatta Gold marmeren tafel is een echte eyecatcher en voegt een ongeëvenaarde luxe toe aan elke ruimte. Logischerwijs is dit ook het duurste type marmer (3-5x duurder dan Bianco Carrara).

Conclusie

Of je nu kiest voor Volakas White, Carrara, Arabescato of Calacatta Gold, een wit marmeren tafel voegt altijd een vleugje elegantie en verfijning toe aan je interieur. Met hun tijdloze schoonheid en veelzijdigheid zijn witte marmeren tafels een investering in stijl die de tand des tijds zal doorstaan. Dus, welke van deze prachtige marmeren soorten past het beste bij jouw interieur? De keuze is aan jou!

Aangesloten webshops