Skip to main content

Als je op zoek bent naar een krachtige en toch verfijnde toevoeging aan je interieur, dan is zwart natuursteen een uitstekende keuze. Maar wist je dat er verschillende soorten zwart natuursteen zijn, elk met hun eigen unieke kenmerken,charme en prijs? 

Laten we eens een kijkje nemen naar enkele populaire soorten zwart natuursteen, zoals Nero Marquina, Sahara Noir, Pietra Grey, Pinguino en kwartsiet Belvedere, en ontdekken waarom ze zo geliefd zijn in interieurontwerp.

Zwarte marmeren tafel

Nero Marquina €

Nero Marquina marmer is een diep zwart marmer met opvallende witte aderpatronen. Dit marmersoort is een van de meest gebruikte soorten in de Nederlandse interieurmarkt. Dit komt omdat het gewild is, goed verkrijgbaar is en betaalbaar geprijsd is. Net als veel andere zwarte marmersoorten kunnen er op de oppervlakte lichte haarscheuren in het materiaal zitten. 

Het wordt gewonnen in de regio Marquina in Spanje en staat bekend om zijn intense kleur en elegante uitstraling. Nero Marquina marmer wordt vaak gebruikt voor vloeren, wandbekleding en tafelbladen en voegt een vleugje drama toe aan elke ruimte.
Pinguino €€

Pinguino marmer is een levendig zwart marmer met witte aderpatronen en is voor een leek niet te onderscheiden van Nero Marquina. Het is de Turkse evenknie van Nero marquina en is iets robuuster van aard dan Nero Marquina. Pinguino marmer wordt vaak gebruikt voor accentmuren, open haarden en tafelbladen en voegt een speels en eigentijds element toe aan elke ruimte.

Zwarte marmeren blok

Sahara Noir €€€

Sahara Noir marmer is een donker zwart marmer met gouden aderpatronen en subtiele witte vlekken. Het wordt gewonnen in Italië en staat bekend om zijn luxueuze uitstraling en unieke aderpatronen. Sahara Noir marmer wordt vaak gebruikt voor luxe interieurs en voegt een gevoel van raffinement en glamour toe aan elke ruimte.

Port Saint Laurent €€€€

Port Saint Laurent marmer is een diepzwart marmer met witte aderpatronen en subtiele gouden accenten. Het wordt gewonnen in Frankrijk, in de regio Port Saint Laurent du Var, en staat bekend om zijn elegante uitstraling en unieke aderpatronen. Dit marmer wordt vaak gebruikt voor vloeren, wandbekleding en accentstukken in luxe interieurs. Met zijn geraffineerde esthetiek voegt Port Saint Laurent marmer een vleugje glamour en verfijning toe aan elke ruimte.

Marmeren salontafel zwart

Belvedere (kwartsiet) €€€€

Belvedere is een diepzwarte kwartsiet met fijne witte aderpatronen. Het wordt gewonnen in Brazilië en staat bekend om zijn duurzaamheid en veelzijdigheid. Kwartsiet Belvedere is veel harder en minder poreus dan alle marmersoorten die hierboven vernoemd zijn. Hierdoor is het minder gevoelig voor vlekken en krassen en wordt het daarom vaak gebruikt voor keukenwerkbladen, vloeren en traptreden. Dit materiaal voegt een gevoel van luxe en verfijning toe aan elke ruimte.

Conclusie

Of je nu kiest voor Nero Marquina, Sahara Noir, Pietra Grey, Pinguino of Belvedere, zwart natuursteen voegt altijd een gevoel van elegantie en verfijning toe aan je interieur. Met hun unieke kenmerken en tijdloze schoonheid zijn deze verschillende soorten zwart natuursteen een investering in stijl die de tand des tijds zal doorstaan. Dus, welke van deze prachtige natuursteensoorten past het beste bij jouw interieur? De keuze is aan jou!

Aangesloten webshops