Skip to main content

In deze blogpost gaan we dieper in op het gebruik van natuurstenen tafels buiten. Hoewel marmeren tafels er mooi uitzien, hebben ze wat haken en ogen, vooral omdat ze zo makkelijk vlekken absorberen en hun glans verliezen als ze buiten staan. Laten we eens kijken naar die nadelen en naar wat andere stenen die beter werken voor buiten.

Marmeren tuintafel Light Emperador brown bruin

Nadelen van marmeren tafels voor buiten

  1. Poreusheid: Marmer is van nature poreus, wat betekent dat het gemakkelijk vloeistoffen kan absorberen. Dit maakt het gevoelig voor langdurige blootstelling van vocht.
  2. Verkleuring: Omdat marmer poreus is, kan het ook gevoelig zijn voor verkleuring door blootstelling aan verschillende elementen zoals zonlicht, regen en vuil. Na verloop van tijd kan dit leiden tot een dof uiterlijk van het marmeren oppervlak.
Tips om jouw marmeren buitentafel goed te onderhouden

Allereerst is het aan te raden om de tafel regelmatig te behandelen met een speciale marmeren was of sealer, die helpt om het oppervlak te beschermen tegen vlekken en verkleuring.

Daarnaast is het verstandig om de tafel goed af te dekken tijdens de wintermaanden of langdurige perioden van slecht weer om te voorkomen dat vocht en vuil zich ophopen en het marmer beschadigen.

Door deze eenvoudige onderhoudsmaatregelen te volgen, kun je de levensduur van je marmeren tafel verlengen en ervoor zorgen dat hij er jarenlang prachtig blijft uitzien in je buitenruimte.

tuintafel

Alternatieven voor buiten gebruik

Als je de uitstraling van marmer wilt, maar de nadelen wilt vermijden, zijn er enkele alternatieven die beter geschikt zijn voor buitengebruik:

Graniet: Granieten tafels bieden vergelijkbare esthetiek als marmer, maar met superieure duurzaamheid en bestendigheid tegen vlekken en krassen.

Travertijn: Travertijn is een kalksteen met een unieke textuur en warme uitstraling. Het is ideaal voor buitengebruik vanwege zijn natuurlijke weerstand tegen de elementen en zijn vermogen om goed om te gaan met temperatuurwisselingen.

Keramiek: Keramische tafels zijn een uitstekend alternatief voor marmer vanwege hun duurzaamheid, weerbestendigheid en veelzijdigheid in ontwerp en kleur.

Hoewel marmeren tafels zeker prachtig zijn, is het belangrijk om rekening te houden met hun nadelen, vooral voor buitengebruik waar ze blootgesteld zijn aan de elementen.

Door te kiezen voor een alternatief zoals graniet, leisteen of keramiek, kun je genieten van de schoonheid van natuursteen zonder je zorgen te hoeven maken over mogelijke problemen op lange termijn.

Aangesloten webshops