Skip to main content

Er zijn momenteel veel aanbieders van marmeren tafels in Nederland. Vaak is er een onderscheid tussen bedrijven die standaard maten bieden of echt maatwerk tafels produceren. Het bedrijf in de laatste categorie produceert de tafel in Nederland. Hierdoor is de prijs vaak hoger maar hier krijg je vaak meer service voor terug.

Een maatwerk marmeren eettafel is een prachtige toevoeging aan je interieur, maar het vereist wel wat voorbereiding en aandacht voor detail. Hier zijn vier praktische stappen om je te helpen de perfecte maatwerk marmeren eettafel te kiezen die aan al je behoeften voldoet.

zwart marmeren eettafel

1. Bepaal de juiste vorm

Om de juiste vorm te bepalen zijn er 2 factoren die meespelen: de vorm/afmetingen van jouw ruimte en persoonlijke voorkeur. Ruimtes die beperkte ruimte hebben is een rechthoekige/vierkante vorm het beste. Dit komt omdat dit de meest efficiënte vorm is (lees: je kan er de meeste mensen aan kwijt). Ook langgerekte of smalle ruimtes hebben een rechthoek de voorkeur. Als ruimte minder een beperking is dan speelt persoonlijke voorkeur meer een rol. Naast esthetiek is het belangrijk om ook rekening te houden met de functionaliteit van de tafel.
2. Bepaal de juiste maat

Voordat je op zoek gaat naar een maatwerk marmeren eettafel, is het belangrijk om de afmetingen van je eetruimte te kennen. Meet de beschikbare ruimte nauwkeurig op, inclusief de ruimte rondom de tafel voor stoelen en loopruimte. Hanteer ongeveer 70cm rondom de tafel voor een comfortabele zit.

Bedenk daarnaast hoeveel mensen regelmatig aan de tafel zullen zitten en of je extra ruimte nodig hebt voor speciale gelegenheden. Overweeg ook of je een rechthoekige, vierkante, ronde of ovale tafel wilt, afhankelijk van je voorkeur en de beschikbare ruimte.

rechthoekige marmeren tafel portoro

3. Kies het juiste marmer

Marmer is verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en afwerkingen, dus neem de tijd om de opties te verkennen en kies een marmeren soort die past bij je interieurstijl en persoonlijke voorkeuren. Overweeg factoren zoals de kleur van je interieur, de algehele sfeer die je wilt creëren en hoeveel onderhoud je bereid bent te doen. Populaire marmeren soorten voor eettafels zijn onder andere Carrara, Nero Marquina, Calacatta en Emperador en Travertin maar er zijn nog veel meer prachtige opties om uit te kiezen.

4. Zoek een betrouwbare leverancier

Last but not least, zoek een betrouwbare leverancier die gespecialiseerd is in maatwerk marmeren eettafels en een goede reputatie heeft opgebouwd in de branche. Doe wat onderzoek, lees recensies en bekijk voorbeelden van hun werk om een idee te krijgen van de kwaliteit en vakmanschap die ze bieden. Zorg ervoor dat de leverancier bereid is om naar je wensen te luisteren en samen te werken om een tafel te creëren die aan al je verwachtingen voldoet.

Wij hebben ook een selectie voor je gemaakt van leveranciers die maatwerk tafels leveren:

  • www.marmertafel.nl
  • www.tafelsvansteen.nl
  • www.unik-living.com
  • www.eettafel.nl
  • www.area-8.com

Met deze praktische tips ben je goed op weg naar het vinden van de perfecte maatwerk marmeren eettafel voor jouw huis. Door de juiste afmetingen, marmeren soort, functionaliteit en leverancier te kiezen, kun je ervoor zorgen dat je eettafel niet alleen mooi is, maar ook praktisch en duurzaam voor de komende jaren.

Aangesloten webshops