Skip to main content

Groen marmer is de trend van dit jaar. Op de Salone di Milane van 2024 was dit materiaal ook weer veelvuldig te zien bij grote designmerken. 

Als je op zoek bent naar een interieitem in dit materiaal denk dan zeker ook aan groen. Om je een beetje wegwijs te maken hebben wij de meest populaire soorten groen marmer op een rijtje gezet. Ieder materiaal heeft namelijk zijn eigen set aan kenmerken en zijn anders geprijsd.

Marmeren Eettafel Groen detail

India Green €

India Green marmer is een levendig groen marmer met subtiele witte aderpatronen en lichte tinten. Het wordt gewonnen in India en staat bekend om zijn frisse uitstraling en natuurlijke schoonheid. India Green marmer is een van de meest populaire groene marmersoorten van dit moment. Dit komt omdat de consistentie van de patronen erg hoog zijn, het wijdverspreid beschikbaar is en hierdoor een erg betaalbaar marmersoort is. Daarnaast is het, als je het vergelijkt met andere marmersoorten, erg onderhoudsvriendelijk. Dit maakt dat interieurfabrikanten het een prettig materiaal vinden om mee te werken. Bij lage kwaliteit India green marmer gebruiken de marmerfabrikanten een groene was om de kleur dieper te laten lijken. Let hier op bij het aanschaffen van het materiaal. Deze soort wordt vaak gebruikt voor vloeren, badkamers en accentmuren en voegt een vleugje kleur en levendigheid toe aan elke ruimte.
Verde Guatemala €

Verde Guatemala marmer is een diep groen marmer met donkere aderpatronen en rijke tinten. Het wordt gewonnen in Guatemala en staat bekend om zijn intense kleur en dramatische uitstraling. Deze materiaalsoort wordt vaak door elkaar gebruikt en verward met India Green. Het verschil is vaak enkel goed te zien als het India Green marmer witte aders heeft, dit heeft Verde guatemala niet. Verde Guatemala marmer wordt vaak gebruikt voor keukenwerkbladen, open haarden en sculpturen en voegt een gevoel van luxe en verfijning toe aan elke ruimte.

india green groen marmeren eettafel

Verde Alpi €€

Verde Alpi marmer is een lichtgroen marmer met witte en grijze aderpatronen en een zachte uitstraling. Het wordt gewonnen in Italië, met name in de Alpen, en staat bekend om zijn rustgevende en serene esthetiek. Verde Alpi marmer wordt vaak gebruikt voor vloeren, wandbekleding en tafelbladen en voegt een gevoel van natuurlijke schoonheid en rust toe aan elke ruimte.

Avocatus €€€

Avocatus marmer is een zachtgroen marmer met subtiele aderpatronen en een warme uitstraling. Het wordt gewonnen in verschillende delen van de wereld en staat bekend om zijn veelzijdigheid en tijdloze schoonheid. Avocatus marmer wordt vaak gebruikt voor badkamers, accentwanden en meubels en voegt een vleugje natuurlijke elegantie toe aan elke ruimte.

ronde marmeren eettafel - india green - middenpoot zwart

Onice Verde €€€€

Onice Verde marmer is een uniek groen marmer met transparante aderpatronen en een levendige uitstraling. Het wordt gewonnen in verschillende delen van de wereld en staat bekend om zijn opvallende en artistieke esthetiek. Onice Verde marmer wordt vaak gebruikt voor verlichtingsarmaturen, barbladen en decoratieve accenten en voegt een speels en eigentijds element toe aan elke ruimte.

Conclusie

Of je nu kiest voor India Green, Verde Guatemala, Verde Alpi, Avocatus of Onice Verde, groen marmer voegt altijd een vleugje frisheid en levendigheid toe aan je interieur. Met hun unieke kenmerken en natuurlijke schoonheid zijn deze verschillende soorten groen marmer een investering in stijl die je interieur naar een hoger niveau tilt. Dus, welke van deze prachtige natuursteensoorten past het beste bij jouw interieur? De keuze is aan jou!

Aangesloten webshops