Skip to main content

Als je op zoek bent naar een trendy eettafel zijn keramische en marmeren tafels twee populaire keuzes die elk hun eigen unieke kenmerken en voordelen hebben. 

Hieronder gaan we dieper in op het verschil tussen een keramische en een marmeren tafel, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken bij het selecteren van de perfecte tafel voor jouw huis.

Keramische tafel

Esthetiek en uitstraling

Laten we beginnen met het bespreken van het uiterlijk van beide materialen. Marmer staat bekend om zijn luxe uitstraling en tijdloze elegantie. Met zijn natuurlijke aderpatronen en glanzende afwerking voegt marmer een vleugje verfijning toe aan elke ruimte. 

Keramiek daarentegen is verkrijgbaar in een breed scala aan ontwerpen en kleuren, variërend van minimalistisch en modern tot rustiek en traditioneel. Het kan worden geproduceerd om op verschillende materialen te lijken, waaronder marmer, hout en beton, waardoor het een veelzijdige optie is voor verschillende interieurstijlen. Keramiek is dus een materiaal waarop een marmer patroon geprint is, het is dus in die zin namaak of nep-marmer.

Hoewel de marmer varianten in keramiek steeds beter worden, geeft echt natuurstenen marmer een luxere en mooiere uitstraling aan jouw interieur.
Duurzaamheid en onderhoud

Een ander belangrijk aspect om te overwegen is de duurzaamheid en het onderhoud van beide materialen.

Marmer is een natuursteen en kan gevoelig zijn voor krassen, vlekken en zuren. Het vereist regelmatig onderhoud, zoals het afdichten van het oppervlak en het vermijden van agressieve reinigingsmiddelen, om de glans en kwaliteit te behouden. Mits je goed snapt hoe je dit materiaal weet te behandelen, gaat deze jarenlang mee.

Aan de andere kant is keramiek extreem duurzaam en bestand tegen krassen, vlekken, hitte en vocht. Het vereist minimaal onderhoud en kan eenvoudig worden gereinigd met water en een mild reinigingsmiddel.

Wat betreft onderhoud en krasbestendigheid is keramiek de betere optie ten opzichte van marmer.

Marmeren eettafel

Prijs

Ten slotte is de prijs een belangrijke factor bij het kiezen tussen een keramische en een marmeren tafel. Over het algemeen zijn keramische tafels vaak iets betaalbaarder dan marmeren tafels. Dit komt doordat keramiek een vervaardigd materiaal is en kan worden geproduceerd tegen lagere kosten dan natuursteen zoals marmer. Dit maakt keramiek een aantrekkelijke optie voor mensen met een beperkter budget die toch willen genieten van de esthetiek en duurzaamheid van een hoogwaardige tafel.

Bekijk alle marmeren tafels

Conclusie

Kortom, bij het kiezen tussen een keramische en een marmeren tafel zijn er verschillende factoren om te overwegen, waaronder esthetiek, duurzaamheid, onderhoud en prijs. Marmer biedt een luxe uitstraling maar vereist meer onderhoud, terwijl keramiek duurzamer en onderhoudsvriendelijker is. Welke optie het beste bij jou past, hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren, levensstijl en budget. Wat je ook kiest, beide materialen kunnen een prachtige aanvulling zijn op jouw interieur en jarenlang plezier bieden.

Aangesloten webshops