Skip to main content

Een marmeren salontafel is niet alleen een functioneel meubelstuk, maar voegt ook een vleugje luxe en elegantie toe aan je interieur. Het natuurlijke karakter en de unieke aderen van marmer zorgen voor een tijdloze uitstraling die bij vrijwel elk interieur past. Bovendien is marmer duurzaam en gaat het een leven lang mee, waardoor het een waardevolle investering is voor je woning.

Welke kleuren marmeren salontafels zijn er?

Marmer komt in verschillende kleuren en patronen, waardoor je kunt kiezen uit een breed scala aan opties die passen bij jouw persoonlijke stijl en interieur. Van klassiek wit marmer tot warme tinten zoals beige, bruin en zelfs zwart marmer, er is altijd een kleur die perfect aansluit bij je smaak en de sfeer van je woonruimte.

Marmeren salontafel kopen
Marmeren-salontafel-vierkant-wit

Wit

Een klassieke keuze die tijdloze elegantie uitstraalt.

Marmeren-salontafel-vierkant-zwart

Zwart

Diepzwart marmer dat een luxueuze en dramatische sfeer creëert.

Marmeren-salontafel-vierkant-bruin

Bruin

Warm en rijk, ideaal voor een gezellige woonkamer.

Marmeren-salontafel-vierkant-groen

Groen

Een extentrieke kleur die er gelijk uitspringt in jouw interieur.

Marmeren-salontafel-vierkant-beige

Crème

Een lichte kleur wat een iets warmere uitstraling geeft dan wit.

Hoe groot moet de salontafel zijn?

Bij het kiezen van de juiste maat voor je marmeren salontafel is het belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van je woonruimte en de indeling van je zithoek. Een goede richtlijn is om de salontafel ongeveer twee derde tot driekwart van de lengte van je bank te laten zijn, zodat het geheel in balans blijft en er voldoende loopruimte overblijft. Dit zorgt voor een harmonieuze uitstraling en bevordert de functionaliteit van je woonkamer.

Hoe onderhoud je een marmeren salontafel?

Om je marmeren salontafel in optimale conditie te houden, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Gebruik milde schoonmaakmiddelen en vermijd agressieve chemicaliën die het marmer kunnen beschadigen. Veeg de tafel regelmatig af met een zachte doek om stof en vuil te verwijderen, en gebruik een speciale marmeren reiniger om vlekken te behandelen. Bescherm het marmer tegen krassen door gebruik te maken van onderzetters voor glazen en andere voorwerpen. Door deze eenvoudige stappen te volgen, behoudt je marmeren salontafel zijn natuurlijke schoonheid en glans voor vele jaren.

Aangesloten webshops