Skip to main content

Marmeren tafels hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Deze luxueuze meubelstukken zijn niet alleen tijdloos in design, maar ook fascinerend in hun productieproces en diversiteit.

Waar komt marmer vandaan?

Marmer is een natuursteen die ontstaat uit kalksteen dat onder hoge druk en temperatuur wordt samengeperst. De meest voorkomende marmergroeven bevinden zich in landen zoals Italië, Griekenland, Turkije, en Spanje [2]. De unieke kleuren en patronen van marmer worden bepaald door de mineralen en sedimenten die tijdens de vorming ervan aanwezig zijn.

Marmer historie

Hoe wordt marmer verwerkt tot meubels?

Na het delven wordt ruw marmer naar fabrieken getransporteerd waar het wordt gesneden en gepolijst tot platen. Deze platen worden vervolgens gebruikt voor verschillende toepassingen, waaronder tafelbladen. Het fabricageproces omvat precisiewerk door vakmensen die de natuurlijke schoonheid van het marmer accentueren. Moderne technologieën, zoals CNC-machines, worden ook steeds vaker gebruikt om complexe ontwerpen te realiseren.

Welke soorten marmeren tafels zijn er?

Marmeren tafels zijn verkrijgbaar in diverse stijlen en vormen, geschikt voor verschillende interieurs. Enkele populaire varianten zijn:

  • Marmeren eettafels: Ideaal voor formele eetkamers, bieden deze tafels voldoende ruimte voor grote gezelschappen.
  • Marmeren salontafels: Perfect voor gezellige zithoeken, voegen deze tafels een vleugje elegantie toe aan elke woonkamer.
  • Marmeren bijzettafels: Compact en veelzijdig, zijn deze tafels ideaal voor het toevoegen van een vleugje luxe aan kleine ruimtes.
  • Marmeren sidetabels: Ideaal voor tegen de wand aan met leuke accessoires er op of een spiegel er boven.
  • MarmerblokkenKan gebruikt worden als salontafel met een robuuste uitstraling. Ook zie je deze vaak in pilaarvorm terug met een eyecatcher er op.

Met hun tijdloze schoonheid en duurzaamheid blijven marmeren tafels een geliefde keuze voor interieurontwerpers en liefhebbers van elegantie.

Aangesloten webshops